Aşağı Dumanlı İlkokulu
AŞAĞIDUMANLI KÖYÜ AŞAĞI DUMANLI KÜME EVLERİ AŞAĞI DUMANLI ILKOKULU BLOK NO 168/1 TAŞLIÇAY / AĞRI

VİZYON

Çalışanların görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu, hizmeti alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış, çalışma ortamı , öğrenci başarı ve davranışları ile çevresinde örnek teşkil eden bir okul olmak.

MİSYON

Öğrencilerimize ; A)KİŞİSEL AÇIDAN : 1.İlgi ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek, gelecek hayat ve üst öğrenime hazırlamak. 2.Türkçeyi doğru kullanma, tüm ders ve programlarda belirlenen hedefler doğrultusunda temel bilgi ve beceriler kazandırmak. 3.Tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendini geliştirme isteği duyan , doğru düşünebilen ,bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak. B) TOPLUMSAL AÇIDAN : 1. Atatürk ilke ve inkılaplarına , T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak, hak ve sorumluluklarını bilen , milli,toplumsal değerlere sahip , ülkesini, milletini,bayrağını seven yurttaş olma bilinci kazandırmak C) İNSAN İLİŞKİLERİ BAKIMINDAN : 1.Başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen , işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, iyi,mutlu, ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmektir.

NORMAL

KALORİFERLİ

Okula gidiş geliş öğretmenlerin tuttuğu servis ile sağlanmaktadır.

İlçeye: 5 km İle : 34 km

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuz 1954 yılında Eğitim-Öğretime açılmıştır. 1997 yılında 8 yıllık eğitime geçilmesiyle Aşağı Dumanlı İlköğretim Okulu olmuştur. 2017 yılının ilk aylarında köyümüze yeni bir Ortaokul binası yapılmasıyla yerleşkede sadece İlkokul kısmı kalmıştır. Okulumuz 2 binadan oluşmaktadır. 1. binada 4 derslik (2 adet Anasınıfı, 2 adet derslik), 2. binada 4 derslik ve idare odası bulunmaktadır. Binalarımızın bakım ve onarımı; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği malzeme ile yapılmaktadır.